Одштампајте ову страницу

СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У МАРШИЋУ

СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У МАРШИЋУНа дан Светог Василија Великог 14. јануара 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован, служио је Св. Архијерејску Литургију у храму Св. Василија Великог у Маршићу, уз саслужење Архијерејског намесника лепеничког протојереја-ставрофора Саве Арсенијевића, настојатеља манастира Јошанице архимандрита Евтимија, протојереја-ставрофора мр Рајка Стефановића и протонамесника Сретка Петковића, пароха цветојевачко-јовановачког.

Преосвећени Владика је у својој беседи нагласио да је сваки минут овога живота заправо путовање ка вечности, говорио је о даровима које смо добили од Господа, од којих је највећи живот, а пуноћа живота је чињење добрих дела и богаћење духом, док је смрт само прелазак у вечност.

У својој беседи Преосвећени је даље говорио о мудрости живљења, називајући почетком мудрости страх Божији, који никако не треба да доживимо као страх од Бога већ страх од наших грехова.
На крају је свим верницима пожелео срећну и благословену Нову 2014. годину уз благодарење Господу на даровима, које нам је подарио у претходној години.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Архијерејској Литургији присуствовао је изузетно велики број верника, а многи од њих су се и причестили.

После Литургије, за све присутне приређена је богата трпеза у парохијском дому наше Црквене општине.

За време ручка чланови КУД-а из Маршића отпевали су пар песама из свог духовног репертоара.

протојереј Бојан Димитријевић