СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА СЛУЖЕНА У МАНАСТИРУ СВЕТОГА ЂАКОНА АВАКУМА И ИГУМАНА ПАЈСИЈА У ТРНАВИ КОД ЧАЧКА

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА СЛУЖЕНА У МАНАСТИРУ СВЕТОГА ЂАКОНА АВАКУМА И ИГУМАНА ПАЈСИЈА У ТРНАВИ КОД ЧАЧКАЊегово Преосвештенство Еписком шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру преподобномученика ђакона Авакума и игумана Пајсија у Трнави код Чачка. Епископу је саслуживало двадесет свештеника и пет ђакона.

Овом приликом Епископ је рукоположио ђакона Саборне чачанске Цркве Радишу Сеочанца у чин презвитера и поставио га за другог атеничког пароха.Такође, рукоположио је Драгана Милованчевића, дипломираног теолога из Горњег Милановца у чин ђакона и поставио га да служи у Саборном храму Вазнесења Господњег у Чачку. Епископ је својом богонадахнутом беседом поучио новорукоположене пастире Цркве о узвишености свештеничког достојанства, молећи их да чувају благодат Светога Духа коју су примили.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Поука епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

После резања славског колача игуманија ове свете обитељи монахиња Серафима са својим сестринством угостила је Епископа са свештенством и присутним народом трпезом љубави на славу Божију и Светих Ђакона Авакума и игумана Пајсија.

јереј Марко Мирковић