Одштампајте ову страницу

ЦЕЛОВЕЧЕРЊИ КОНЦЕРТ ЦРКВЕНОГ ХОРА "СВЕТИ ДИМИТРИЈЕ"

ЦЕЛОВЕЧЕРЊИ КОНЦЕРТ ЦРКВЕНОГ ХОРА "СВЕТИ ДИМИТРИЈЕ"У Лазаревцу, 08. новембра 2013. године, на дан храмовне славе, светог великомученика Димитрија Солунског, одржан је целовечерњи концерт црквеног хора „Свети Димитрије“.

„Певам Богу, певам роду, певам љубави“, слоган је под којим је црквени хор „Свети Димитрије“, пред препуном салом лазаревачког Центра за културу, обележио десет година постојања и рада. Овај хор већ пуну деценију стара се за благољепије и торжественост литургијских сабрања у храму св. влкмч. Димитрија у Лазаревцу, али и у храмовима широм нашег намесништва.

Чланови хора представили су се публици на Смотрама православних хорова Епархије шумадијске и имали запажену улогу у програмима обележавања градске славе Видовдана, као и у Данима Колубарске битке. Јубиларни концет је био ретроспектива досадашњег рада хора, састављеног углавном од аматера. Вођа хора, јереј, Владимир Стојковић, позвао је све којима су црквено појање и етно музика блиски да се прикључе хору како би још дуго певали у славу Божију, славу роду и у част Љубави.