ПРОМОЦИЈА “ПРАВОСЛАВЉЕ И СПОРТ”

ПРОМОЦИЈА “ПРАВОСЛАВЉЕ И СПОРТ”Православно спортско друштво "Света Србија" које од недавно постоји у Београду, Новом Саду и Ваљеву представило се Крагујевчанима на трибини у Епархијском центру, одржаној у недељу 13. октобра, названој "Православље и спорт".

Учествовали су прослављени кошаркаш и репрезентативац некадашњег југословенског кошаркашког тима г. Дејан Томашевић, а данас председник овог спортског друштва, г. Александар Кристић, некадашњи освајач титуле државног првака у фудбалу са тимом "Црвене звезде", којем је тада био капитен,а пре пар година и тренер као и јереј Александар Ђурђевић донедавно мисонарски свештеник у Венецуели. Као домаћин из Крагујевца госте и публику је поздравио и г. Александар Ђокић, заступник ПСД "Света Србија" у Крагујевцу и тренер. У културно-уметничком програму учесвовали су Кузман Крстић, дечији хор "Свети Симеон Мироточиви", музички састав "Ступови" (крагујевачки део), Милинко Ивановић Црни, фрулаш и Мања Томашевић, а водитељ је била Гордана Јоцић.

Православно спортско друштво "Света Србија" организоваће у Крагујевцу бесплатне тренинге фудбала и одбојке за све заинтересоване ученике крагујевачких основних школа од првог до четвртог разреда.

Гордана Јоцић