Одштампајте ову страницу

БАДЊИ ДАН И БОЖИЋ У КРАГУЈЕВЦУ

Божић КрагујевацЊегово Преосврштенство епископ шумадијски Г. Јован Свету архијерејску Литургију на Бадњи дан већ по традицији служи у Саборној цркви Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу. Као и раније епископу је саслуживало братство храма Саборне цркве.

У вечерњим часовима у свим парохијским црквама епархије шумадијске служено је вчерње богогслужење уз налагање бадњака. Његово Преосвештенство Г. Јован служио је у Саборном храму.

Преосвећени Владика шумадијски Г. Јован је после oдслуженог Празничног Бденија у Саборном храму даривао децу пакетићима, које је обезбедила Скупштина града Крагујевца на челу са градоначелником Верољубом Стевановићем.

Помаже Вам Бог Преосвећени Владико!

Када су мудраци са истока дошли у Јудеју, питали су : "Где је Цар јудејски који се родио? Јер само видели звезду његову на истоку и дођосмо да му се поклонимо" (Мт. 2,2).

Ми Вам овога пута не долазимо као мудраци, јер то уистину и нисмо, него у простоти срца и бића, носећи Вам симбол Богомладенца са најскромнијим даровима. Долазимо Вам и као они пастири који када су чули вест о рођењу, потрчаше да се поклоне Богомладенцу, и да заложе ватру да га угреју, јер како пише у Светом писму: "Ноћ она беше хладна".

Носећи Вам овај Бадњак, младо храстово дрво које указје на снагу Богомладенца, желимо Вам, од свег срца, да нам будете здрави и дуговечни. Да на трону шумадијске епархије останете дуге године као наш архипастир! Да нам Богомладенац Христос донесе мир! Да непријатељи цркве постану пријатељи! Да напослушни постану послушни! Да се испуни анђеоска песма: "Слава Богу на висини, а на земљи мир међу људима и добра воља".

Живи нам били драги Владико и сретно Вам и честито Бадње вече.

Уз неизрециву радост срца у име све моје браће свештеника поздрављам Вас најрадоснијим поздравом који земља до рођења Христовог није могла чути:

"МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ".

јереј Душан Ц. Илић