ВАЗНЕСЕЊЕ ГОСПОДЊЕ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНО У ЧАЧКУ

ВАЗНЕСЕЊЕ ГОСПОДЊЕ СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНО У ЧАЧКУУ четвртак 13./1. јуна 2013. године, а на празник Светог Вазнесења Господњег, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и чувар трона Епархије жичке Г. Јован је поводом храмовне славе и славе града служио Свету Архијерејску Литургију у Чачку.

Његовом Преосвештенству саслуживали су архимандрит Тихон игуман студенички, архимандрит Јован (Радосављевић), архимандрит Авакум из манастира Сланаца, игуман јежевачки Герман, архијерејски намесник трнавски Саша Јоловић протојереј и још дванаест свештеника и четири ђакона.

Својом веома надахнутом беседом Епископ је поучио верни народ првенствено говорећи о празнику Христовог Вазнесења, наглашавајући суштину саборности у Цркви. У току Свете Литургије Епископ је у чин презвитера рукоположио ђакона Александра Бојовића, докторанта на Факултету Историје уметности из Чачка, и у неколико речи подсетио на суштину Божије благодати Свете Тајне свештенства, поверавајући му паству парохије при манастиру Студеница.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

После Свете Литургије кренула је свечана Литија од храма Светог Вазнесења централним градским улицама и резање славског колача. Потом је уследила трпеза љубави коју је приредило свештенство храма Светог Вазенсења Господњег у Чачку на којој је пригодним словом Епископа Јована поздравио старешина храма протојереј Саша Јоловић, захваливши се Епископу на љубави и благослову који је упутио своме свештенству и народу града Чачка који га је у послушању дочекао.

Презвитер Владе Г. Капларевић, секретар ЦО Чачак