АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ СВЕТОГ ДИМИТРИЈА

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ СВЕТОГ ДИМИТРИЈАУ цркви Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу, у насељима Вашаришту и Сушици, 31. марта 2013. године - друге недеље Великог поста, свету архијерејску Литургију служио је Његово преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење презвитера: протојереја-ставрофора Зорана Крстића, протојереја-ставрофора Рајка Стефановића, протојереја Милана Беговића, протојереја Драгана Брашанца и протонамесника Небојше Ракића, и ђакона: Александра Сенића и Ивана Гашића.

На литургији је Владика Јован крстио и миропомазао Димитрија Обрадовића, сина Марка Обрадовића директора грађевинског предузећа "Оби" и Милице из Крагујевца.

После прочитаног јеванђеља, Епископ је бираним речима протумачио прочитани одељак, истакавши притом огроман значај чврсте вере и исправног живота за спасење. Владика је нагласио да мимо Цркве нема спасења као што не користи ни молитва и вера која није правилна тј. православна. Веома је важно, да наше исповедање буде заиста православно и у Духу јеванђеља, а сваки пут који нас одводи од Цркве води нас на странпутицу и није спасоносан.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Прелепим појањем, хор богослова је допринео да радост празника буде још потпунија.

протонамесник Небојша Ракић