ЕПИСКОП ЈОВАН СЛУЖИО У МАНАСТИРУ ЗГОДАЧИЦИ

ЕПИСКОП ЈОВАН СЛУЖИО У МАНАСТИРУ ЗГОДАЧИЦИУ среду, 20. фебруара 2013. године, на празник светог Партенија Лампсакијског, Његово Преосвештенство Господин Г Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Згодачици код Краљева.

На Литургији су саслуживали архимандрит Тимотеј, в.д. настојатеља манастира Вазнесења, протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић, Архијерејски намесник жички, протојереј-ставрофор Јован Ђорем, старешина Саборне цркве у Краљеву, свештенство и монаштво Епархије жичке. На Литургији Преосвештени Јован обратио се беседом у којој је подвукао велики значај поста и молитве у животу сваког хришћанина, а посебно монаха.

На светој Литургији у чин презвитера рукоположен је јерођакон Стефан (Чкоњевић), сабрат манастира Згодачице.

Након свете Литургије послужена је трпеза љубави, као наставак Свете Литургије, онако како је пренето предањем Цркве из најстаријих времена. За трпезом Његово Преосвештенство поздравио је јереј Боро Ћутило, привремени парох парохије у Годачици, надомак манастира.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

По доласку у Краљево Његово Преосвештенство посетио је градоначелника града Краљева господина Драгана Јовановића, и са њим у разговору провео време, говорећи о стању и потребама Епархије жичке.

Из канцеларије Епархије жичке у Краљеву
протођакон Ђорђе Лазаревић