Одштампајте ову страницу

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ СВЕТИ САВА СВЕТООТАЧКЕ МИСЛИ

У уторак, 29. јануара 2013. године, Духовни центар Саборне цркве организовао је промоцију књиге, “Свети Сава светоотачке мисли”, приређивача господина Петра Станковића. Програм је водио вероучитељ Предраг Обровић, а појао је хор ОШ “Ђура Јакшић“ под руководством предметног наставника Слободана Божића.

Промоција је отпочела химном Светом Сави, а затим је водитељ програма прочитао одломак из предговора протојереја-ставрофора Димитрија Калезића, који је бираним речима похвалио труд приређивача господина Станковића. О самој књизи и о свим догађајима везаним за њено настајање говорио је сам приређивач. Хор ученика ОШ “Ђура Јакшић“, употпунио је овај програм извођењем песама са свете Литургије.

Промоција је завршена захвалним словом водитеља програма, господина Предрага Обровића, који се захвалио најпре братству Саборног храма, приређивачу књиге Свети Сава светоотачке мисли и на крају ђачком хору који је тропаром Светитељу Сави, Пути во водјавшчаго... завршио промоцију. Књига се може набавити у продајним местима централног магацина епархије шумадијске.

вероучитељ Миодраг Крстић