ДРУЖЕЊЕ СА КЊИЖЕВНИЦИМА У ЛАЗАРЕВЦУ

ДРУЖЕЊЕ СА КЊИЖЕВНИЦИМА У ЛАЗАРЕВЦУ У недељу, 30. децембра 2012. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у сали парохијског дома у Лазарецу, после Свете Литургије, уприличено је дружење са књижевницима из Београда, Мирјаном Булатовић и Благојем Баковићем.

Ово дружење поклон је Црквене општине Лазаревац верницима за празник Материце.

У препуној сали парохијског дома владао је мук док су песници рецитовали своје стихове, дубоко прожете љубављу према своме народу, отаџбини и православној вери. Песме које никога нису остављале равнодушним, присутни верници награђивали су громогласним аплаузима.

Међу поезијом за одрасле нашли су се и стихови за најмлађе, а дар да се пише и за децу, песници су назвали посебним благослом, на којем су нарочито захвални Богу. Најмлађи посетиоци овог догађаја и сами су узели учешће у рецитовању, када су заједно са песником Благојем Баковићем, рецитовали део песме посвећене нашем најпознатијем спортисти, тенисеру Новаку Ђоковићу, који својим успесима, али и скромношћу, може да буде узор младима. Ово дешавање завршено је у пријатном разговору са песницима, и свакако је леп поклон којим се Црквена општина Лазаревц, на празник Материца, одрешила својој духовној деци.

свештеник Влада Димитријевић