Одштампајте ову страницу

ЦРКВА ЋЕ НАС ОСВЕШТАТИ ТЕ ЋЕМО ОСЕТИТИ КАКО ЈЕ ДИВНО БИТИ ЧОВЕК

ЦРКВА ЋЕ НАС ОСВЕШТАТИ ТЕ ЋЕМО ОСЕТИТИ КАКО ЈЕ ДИВНО БИТИ ЧОВЕКУ четвртак пред Материце 27. децембра 2012. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

Беседећи Владика је нагласио да хришћани увек треба да чине добро, те да све своје негативности претварају у дела угодна Богу. Питамо се: зашто толико негативности има у нама? Зато што нам слаби вера, а у животу се служимо полуистинама и неистинама. Истина доноси светлост у свет, продире у таму и разобличава лицемерство, лаж и неистину која човека чини сином пакла. Господ Исус Христос је у Јеванђељу највише осуђивао лицемерство и лаж, јер смо заборавили да је човек слика и подобије Божије. Када нестане поверења и вере, онда ће и најрођенији постати непријатељи. То је оно што представља бич нашег времена. Срца нам постају хладна и ништа више не примамо у њих. Зато ће нас Црква као Тело Христово, као Она Која је руковођена Духом Светим, освештати, дати топлоту да загреје срца наша, те ћемо поново осетити како је дивно и узвишено бити човек.

Стара Црква је у парохијском дому угостила хор који је својим појањем улепшао литургију као и све верне који су се на њој причестили.

протођакон Мирослав Василијевић