ДЕТИНЦИ У КРАГУЈЕВЦУ

ДЕТИНЦИ У КРАГУЈЕВЦУ

У недељу 23. децембра када Српска Црква прославља Детињце, и мученике Мину и Светог Јована Деспота Српског, Епископ Јован служио је Свету Архијерејску Литургију, у храму Светог Саве на Аеродрому. У пуној Цркви у било је преко 150 малишана, који су дошли да прославе свој празник. На Литургији је одговарао дечији хор "Свети Сава" који тренутно броји 50 чланова.

После прочитаног Јеванђеља Владика се свима обратио беседом тумачећи Јеванђеље по Матеју, зч. 1. 1,1-25 стиха. Епископ је у неколико наврата објаснио колико је битно да родитељи лепо васпитавају своје дете, наглашавајући да свако васпитање полази од куће. "Битно је дете васпитавати још док је у стомаку своје мајке, и сваки однос између мужа и жене у колико је у љубави дете ће то осећати и расти спокојно" речи су Владике Јована.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

На крају Свете Литургије велики број деце и одраслих се Причестио, а након Свете Литургије Владика је поклонио крстиће, и иконе Светог Саве свој присутној деци. Након Литургије за све оне који су били на Литургији уприличено је послужење, које је организовало братство овога храма.

Велики број деце и храм препун људи учинио је да ово заиста буде једна прелепа припремна недеља за Божић.

ђакон Иван Антонијевић