Патријарх Иринеј за "Блиц": Синод СПЦ није послао писмо у којем се критикују Дачић и Николић

Патријарх Иринеј за "Блиц": Синод СПЦ није послао писмо у којем се критикују Дачић и НиколићПатријарх српски г. Иринеј у изјави за “Блиц” тврди да писмо, у коме се напада државни врх због политике око Косова и Метохије, није потекло од Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве.

- То писмо није од нас и Црква ће се оградити од написаног и објављеног писма, истиче Патријарх српски Иринеј.

На питање "Блица" да ли је евентуално упознат ко је аутор и ко је медијима послао спорно писмо у коме се у осам тачака критикује државна политика према Косову и Метохији и Црква на груб начин ограђује од ње, Патријарх каже да не зна.  - Не знам ни ко би могао бити аутор, нити ко је то наводно као став Цркве у име Цркве проследио медијима - наглашава Патријарх.

Он додаје да су Црква, а и он као Патријарх исказали раније свој став о дешавањима на Косову и Метохији и политици која се спроводи када је реч о јужној српској покрајини. На питање да ли је против спровођења договорених споразума у Бриселу Патријарх каже: - Рекао сам свој став раније, не бих да га понављам. Овом приликом ништа не могу више да кажем.

Извор: www.blic.rs