Одштампајте ову страницу

ПРОМОЦИЈА 11. БРОЈА ШКОЛСКОГ ЧАСОПИСА “РАСТКО”

ПРОМОЦИЈА 11. БРОЈА ШКОЛСКОГ ЧАСОПИСА “РАСТКО”“И КАКО ХОЋЕТЕ ДА ВАМА ЧИНЕ ЉУДИ ЧИНИТЕ И ВИ ЊИМА.”

(Лк 6,31)

Основна школа “17. октобар” из Јагодине, је издала 11. по реду број школског часописа “Растко”. Часопис излази са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, по одобрењу директора школе г-ђе Биљане Милановић, а уз сагласност координатора за веронауку намесништва беличког Епархије шумадијске, јереја Миломира Тодоровића. Главни и одговорни уредник часописа је вероучитељ Борис Милосављевић.

 

Промоција часописа је одржана у препуној сали школе у оквиру прослављања дана школе уз присуство ђака и наставника школе. Часопис излази два пута годишње о Дану школе и о Савиндану. Промоцију је отворио директор школе г-ђа Биљане Милановић. На самој промоцији уредник часописа вероучитељ Борис Милосављевић је све присутне поздравио и истакао да радост у души човечијој потиче и извире из људске слободе и боголикости, од позива Божијег човеку да ствара и да воли јер управо у таквом делању човек остварује своју пуноћу, као и да сваки човек пред собом стално треба да има речи Светог Јеванђеља “и како хоћете да вама чине људи, чините и ви њима” (Лк 6,31).

Часопис Растко бр. 11

Такође треба истаћи да је у оквиру овог броја изашао и чланак о Светом Сави Другом архиепископу српском, професора историје Нинослава Станојловића, о чијем се историјском деловању врло мало зна.

Саму промоцију увеличао је и својим свирањем на фрули ученик Богдан Марковић, а чланови новинарске секције су на један врло симпатичан начин презентовали ово пре свега на нашим просторима јединствено дело, истакавши да је то њихов дневник ђачких дана и историја њиховог одрастања.

Протођакон Нинослав Дирак