Одштампајте ову страницу

СВЕТИ ВЕЛИКОМУЧЕНИК ГЕОРГИЈЕ - ВЕНЧАНИ

ВенчаниПоводом храмовне славе цркве Светог великомученика Георгија у Венчанима, 6. маја 2007. године, са почетком у 8 часова, Његово преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску Литургију уз саслужење четворице свештеника и тројице ђакона.

 

У препуном храму који су испунили житељи села Венчана осећала се празнична радост и задовољство што Свету Литургију поводом храмовне славе, али и Крсне славе великог броја житеља венчанске парохије, служи њихов владика.

У пригодној беседи протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, ректор Богословије Светога Јована Златоуста из Крагујевца, поучио је окупљени народ да је храна овога света потребна и да без ње нема живота, али да смо и ми позвани да свој живот преображавамо тражећи храну од које никада нећемо огладнети и пиће од које никада нећемо ожеднети, а то је  Свето Причешће.

По завршетку Свете Литургије владика Јован је заједно са народом кренуо у славску литију, после које је са домаћином овогодишње славе из Тулежа пресекао славки колач.

По завршетку богослужења господин Драгослав Миловановић  је у црквеној сали за своје госте приредио  трпезу љубави.