Одштампајте ову страницу

СВЕТИ ЈОАНИКИЈЕ - БРЕСНИЦА

У храму Преподобног Јоаникија Девичког Чудотворца у Бресници 3, Његово преосвештенство еписокоп шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску Литургију у среду, 9./ 26. маја 2007. године, приликом прославе храмовне славе.

 

Преосвећеног је дочекало братство овог светог храма са свештеницима, који су служили са Владиком тога дана, и са верним народом. После прочитаног одломка из јеванђеља по Луки зачало 24 Владика се обратио присутнима позивајући све на освећење времена и читаве стварности личним испуњавањем Богом и божјом благодаћу, као што је то чинио и светитељ који је заштитник овог храма и свих верних који га призивају. Својим богоугодним животом свети Јоаникије Девички је добио од Господа различите дарове којима је служио ближњима те смо и ми позвани да своје добијене дарове искористимо на добро ближњих одбацујући саможивост и егоизам.

Након пресеченог славског колача (домаћин Драган Милосављевић) позвани гости приступили су заједничкој трпези која је окончана звуцима гусала познатог гуслара Радивоја Бишевца.

jереј Немања Мледеновић