ПРОСЛАВЉЕНА СТОПЕДЕСЕТОГОДИШЊИЦА ОД ПОДИЗАЊА ЦРКВЕ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЖАБАРУ КОД ТОПОЛЕ

ПРОСЛАВЉЕНА СТОПЕДЕСЕТОГОДИШЊИЦА ОД ПОДИЗАЊА ЦРКВЕ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЖАБАРУ КОД ТОПОЛЕНа дан светих мученица Минодоре, Митродоре и Нимфодоре, 23. септембра 2012. године, поводом стопедесет година од оснивања задужбине Милоша Обреновића цркве Преображења Господњег у селу Жабаре код Тополе, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Г. Господин Јован је служио Свету Архијерејску Литургију. Епископу су саслуживали Архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, пензионисани свештеник жабарски Тихомир Анђелковић са свештенством опленачког намесништва. У оквиру Литургије крштен је Марко Прокић син Саше и Јелене Прокић из села Жабара.

Обративши се присутним верницима Епископ Шумадијски Г. Јован нас је подсетио да су и нама, попут оних слугу из приче о талантима, дати дарови које треба да искористимо и умножимо зарад нашег спасења. Све што нам је Бог дао, даровао нам је да не злоупотребимо, него да би те дарове употребили на добро. Бог од човека тражи само онолико колико је он и способан да изнесе.

По завршетку свете Литургије, Владика, свештенство и верни народ су приступили заједничкој трпези, коју су припремили мештани Жабара са надлежним свештеником јерејем Николом Симићем.

Остоја Пешић ђакон