Одштампајте ову страницу

КРШТЕЊЕ У КОРАЋИЦИ

КРШТЕЊЕ У КОРАЋИЦИДана 2. августа 2012. године, на празник Светог пророка Илије, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован у поподневним сатима у храму Свете Тројице у Кораћици у подножју Космаја крстио је малог Константина, сина пароха кораћичког јереја Милана Јовановића и супруге Марије.

Епископу су саслуживали Архијерејски намесник младеновачки протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, протојереј Бранислав Јеремић парох влашански, јереј Горан Пантић из епархије браничевске и ђакон Иван Гашић.

Након Свете Тајне Крштења наш Првојерарх у својој беседи подсетио је све присутне на значај ове Свете Тајне као и на обавезе родитеља малог Константина, његовог кума, али и свих присутних у његовом васпитању и духовном узрастању. По речима Владике Јована сви људи у његовом окружењу дужни су да га васпитавају и то најбоље својим личним примерима, како би сачувао белу хаљину коју је добио на Крштењу чистом и неупрљаном по којој ће га Господ познати.

После Крштења приступило се трпези љубави у ресторану Језеро коју је припремио јереј Милан Јовановић са својом породицом.

јереј Ратко Аврамовић