Одштампајте ову страницу

ДРУГО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА УЧЕНИКЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА

ДРУГО ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА УЧЕНИКЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛАНа инцијативу вероучитеља Ивана Ненадовића, а у договору са Просветним одбором Епархије шумадијске 13. јуна 2012. године у организацији младеновачких вероучитеља одржано је друго такмичење из веронауке за ученике основних школа са територије градске општине Младеновац. Такмичење је одржано у просторијама ОШ „Момчило Живојиновић“. Кроз прву фазу прошло је више од 200 ученика из три градске школе и једног издвојеног, сеоског одељења осмогодишње школе, од којих се у финале пласирало 16 ученика. Основну школу „Момчило Живојиновић“ представљала је једна екипа из матичне школе и једна из издвојеног одељења у селу Дубона, а ОШ „Свети Сава“ и „Коста Ђукић“ по једна четворочлана екипа.

O регуларности такмичења, као и о броју освојених бодова старао се Жири у саставу: професорка руског језика Наташа Јефтић, вероучитељи Бојан Вићовац, Марко Јефтић и Игор Степановић, а програм је водио вероучитељ Иван Ненадовић. Чланови екипа били су ученици петог, шестог и седмог разреда, што је било неопходно јер су питања била из градива за верску наставу у овим разредима. Такмичари су савесно и одговорно приступили припреми градива које је било задато и само је брзина приликом јављања пресудила да представници ОШ „Свети Сава“ (Дабевски Исидора, Јарац Александра, Симић Милош и Вићовац Милош) однесу заслужену победу. Друго место освојила је екипа ОШ „Коста Ђукић“ (Илић Исидора, Мирић Јована, Петровић Милош и Станимировић Димитрије), треће ОШ „Момчило Живојиновић“ (Ћук Игор, Трифуновић Ива, Павићевић Милица и Јаковљевић Михајло), а четврто издвојено одељење ОШ „Момчило Живојиновић“ у Дубони (Прокић Аница, Младеновић Јелена, Павловић Мирјана и Новаковић Марија).

Освајачи прва три места су добили медаље (поклон господина Милана Васиљевића из Амерића), а плакете које је израдио господин Дејан Манделц, књиге и иконе (поклон Епархије шумадијске) су добили сви финалисти.

Друго општинско такмичење је показало да на територији Младеновца влада велико интересовања ученика за верску наставу. До сада је број оних који похађају наставу веронауке указивао на то, али је након такмичења велики број ђака изразио жељу да од наредне школске године слуша овај изборни предмет управо због могућности учешћа на овом такмичењу и пријемчивости градива.

Марко Јефтић, вероучитељ