ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У НЕМЕНИКУЋАМА

ЛИТУРГИЈСКО САБРАЊЕ У НЕМЕНИКУЋАМАУ суботу по Спасовдану, 26, маја 2012. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. апостола Петра и Павла у Неменикућама на Космају.

Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор Живорад Марић, протојереј –ставрофор Љубиша Смиљковић, Архијерејски намесник космајски, јереј Марко Стевановић, парох поповићки, јереј Бранко Станишић, вероучитељ у Неменикућама и ђакони Небојша Јаковљевић и Филип Јовановић.

После прочитаног светог Јеванђеља, Епископ се обратио верном народу дивном беседом у којој је, између осталог говорио о тајни Цркве и Светој тајни Евхаристије као Тајнама из којих произилазе све друге Тајне, позивајући своју духовну децу космајског краја да тим тајнама и живе, долазећи што чешће на Свету Литургију и у њој узимајући учешћа.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Лепоту литургијског сабрања у Неменикућама увеличао је хор “Благовести” из Рајковца са којим је заједно појао верни народ и ђаци Веронауке.

После причешћа свештенослужитеља, светој чаши је приступио велики број верника.

Литургијско сабрање настављено је трпезом љубави за све присутне.

После Неменикућа Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, освештао је Основну школу у Сопоту и присуствовао културно-уметничком програму.