Одштампајте ову страницу

ОСАМ ГОДИНА ЕМИСИЈЕ "ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО“ НА РЕГИОНАЛНОМ РАДИО ЈАГОДИНА 97.3 Mhz

ОСАМ ГОДИНА ЕМИСИЈЕ "ПРАВОСЛАВНО ЈУТРО“ НА РЕГИОНАЛНОМ РАДИО ЈАГОДИНА 97.3 Mhz"По свој земљи изиђе глас њихов...“


На празник преноса моштију Светог Николаја Мирликијског, емисија „Православно јутро“, коју са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а у име Црквене општине јагодинске, уређује вероучитељ Борис Милосављевић обележила је осам година од свог првог емитовања.

Захваљујући одличној сарадњи медијске куће ЈИП „Нови пут “ и наше Свете Цркве ова емисија већ осам година живи на регионалном радију „Радио Јагодина“ и емитује се два пута недељно, недељом са почетком у 8:30, када је премијерно емитовање, и суботом са почетком у 8:30 када је репризно емитовање емисије.

О самој емисији, и њеном смислу и значају за вернике Јагодине и Поморавља њен уредник вероучитељ Борис Милосављевић каже: Слушајући позив Господа Христа „идите по свему свету и проповедајте јеванђеље сваком створењу...“ ево ја се уз Божију помоћ заједном са својим сарадницима пре свега вероучитељем Предрагом Димитријевићем и ученицима Гимназије „Светозар Марковић“ Кристином Пешић, Јованом Стевановић и Соњом Димитријевић, као и свима запосленима у радију који ми свесрдно помажу у реализацији ове емисије, трудим да Истина Јеванђеља стигне до свих оних који пре свега имају уши да чују. Tакође желим да истакнем изузетну сарадњу и са „Радиом Златоусти“ званичним радиом Српске Православне Епархије шумадијске која траје од самог њиговог оснивања. Радио је медиј који у односу на све друге данашње медије, пре свега мислим на интернет и телевизију, доступан свуда, у аутомобилу , на послу, у продавници и где год се човек нађе. Као такав нама хришћанима пружа велике могућности да до сваког људског срца допремо и да глас Цркве Божије пружи му једну нову наду и веру, да издржи у овим заиста по све тешким временима и да свима нама у души сване православно јутро. Захваљујем се на крају највише верним слушаоцима који су нас све ове године пратили и својим сугестијама и интересовањем помогли да ова емисија постане оно што јесте. Свима желим сваку радост и свако добро од Господа“.

Јереј Миломир Тодоровић