ОСВЕЋЕЊЕ ПАРОХИЈСКОГ ДОМА У КОРАЋИЦИ

ОСВЕЋЕЊЕ ПАРОХИЈСКОГ ДОМА У КОРАЋИЦИНа Светог апостола Јакова Зеведејевог 13.05.2012 године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Архијерејску Литургију у селу Кораћици у младеновачком намесништву. Нашег Архијереја је дочекало мноштво мештана и ђака овог питомог села у подножју Космаја са жељом да узму учешћа у Литургијском сабрању.

На Светој Литургији Епископу Јовану су саслуживали протојереј ставрофор Драгољуб Ракић, протојереј ставрофор Живорад Марић, протојереј ставрофор Миладин Михаиловић и јереј Томислав Тадић.

У својој надахнутој беседи Владика Јован нас поучава да када човек сусретне Христа и отвори му врата свога срца, онда он постаје радостан и чезне за извором живота. Такав човек целога себе уграђује у Христа а тиме изграђује и Цркву Божију на земљи, јер је човек икона Божија и сарадник Божији.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након Свете Литургије Његово Преосвештенство је извршио чин освећења парохијског дома у коме борави јереј Милан Јовановић са својом породицом. Након тога је и освећена чесма у црквеној порти.

По завршетку су свештенство и верни народ заједно са својим Владиком приступили трпези љубави коју је са трудом и љубављу припремио кораћички парох са својим мештанима.

Петар Лесковац ђакон