ИСТИНСКО ЗНАЊЕ ПРОИЗИЛАЗИ ИЗ ВЕРЕ У ГОСПОДА

ИСТИНСКО ЗНАЊЕ ПРОИЗИЛАЗИ ИЗ ВЕРЕ У ГОСПОДАУ други четвртак по Васкрсу, 26. априла 2012. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

У својој беседи, Владика је врло јасно поручио да је вера стицање живота вечног у Христу. То је могуће за онога који има Христа у себи, јер вером човек отвара своје биће и призива Бога за помоћника. Света Тројица се усељавају у човека вером, зато кажемо да вером ходимо, а не знањем. Апостол Павле нас подсећа да знање надима, а вера, нада и љубав изграђују човека у обиталиште Духа Светога. У кога се уселе Света Тројица – то је живот! Само су људи велике вере утемељени у љубави и обрнуто, велика је вера оних који имају љубави. Усељавањем Свете Тројице у нас се усељава Живот, а Њиме побеђујемо смрт, казао је Владика Јован.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након одслужене литургије, Владика је обишао радове на рестаурацији Звоника, одредио даљи ток фрескописачких радова у крстионици и посетио братство Старе Милошеве Цркве у парохијском дому.

протођакон Мирослав Василијевић