Одштампајте ову страницу

ПОЛАЗНИЦИ ВЕРОНАУКЕ ИЗ БЕЧА УПОЗНАЛИ СВЕТИЊЕ ШУМАДИЈСКЕ ЕПАРХИЈЕ

ПОЛАЗНИЦИ ВЕРОНАУКЕ ИЗ БЕЧА УПОЗНАЛИ СВЕТИЊЕ ШУМАДИЈСКЕ ЕПАРХИЈЕСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, Епархија шумадијска је угостила децу из Беча, полазнике веронауке са својим вероучитељем Мирком Колунџићем. На свом поклоничком путовању кроз Епархију шумадијску посетили су светиње шумадијске, манастире Драчу, Дивостин, Благовештење, Вољавчу, Опленац.

У четвртак Светле седмице, у поподневним часовима, полазници веронауке су посетили цркву Свете Петке у Рогојевцу. Преосвећени Владика Јован дочекан од свештенства, ректора Богословије Свети Јован Златоусти, протојереја – ставрофора др Зорана Крстића, Архијерејског намесника крагујевачког протојереја – ставрофора Рајка Стефановића, поздравио је и благословио децу из Беча. Затим је професор Историје хришћанске цркве у Богословији Свети Јован Златоусти, Владан Костадиновић, одржао кратко предавање о историји Цркве и о историји Српске цркве, на течном немачком језику.

Трудом, залагањем и великом љубављу свештеника рогојевачког Дејана Марјановића и његове породице и свесрдном помоћи господе Благоја Васиљевића и Миомира Пљакића припремљена је трпеза љубави за поклонике шумадијских светиња.

свештеник Дејан Лукић