УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ДУГОГОДИШЊИ ПАРОХ ДЕСИМИРОВАЧКИ ПРОТОЈЕРЕЈ ПЕТАР МАНИЋ

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ДУГОГОДИШЊИ ПАРОХ ДЕСИМИРОВАЧКИ ПРОТОЈЕРЕЈ ПЕТАР МАНИЋНа Велику Среду, 11. априла, своју душу предао је у руке Господу, протојереј Петар Манић у 69-тој години живота.

Отац Пера, како су га звали, рођен је 1942. године у селу Велике Пчелице, надомак Крагујевца у угледној свештеничкој породици.

Свог оца, протојереја Љубомира, достојно је и наследио на пчеличкој парохији 1967. године. А од 1980. године своју службу Господу и Цркви, по одлуци Његовог Преосвештенства др Саве наставио је на десимировачкој парохији где је остао до свог пензионисања чиме није престало његово служење Господу. Своје молитве Господу, узносио је и после престанка парохијске службе, у цркви Светог Теодора Тирона у свом родном селу, редовно служећи Свету Литургију.

Не смемо заборавити ни чињеницу да је отац Петар био дугогодишњи члан свештеничког хора Епархије шумадијске.

Опело, оца Петра, служено је у порти цркве у Великим Пчелицама, на Велики Петак, 13. априла, уз присуство великог броја свештеника и верника како из пчелица тако и из Десимировца, духовне деце покојног проте. Опроштајну беседу, у име епископа шумадијског Јована је одржао отац Серафим, игуман манастира Денковац у којој је подсетио на велику скромност и залагање оца Петра.

Беседа оца Серафима, игумана мнастира Денковац

Његово тело положено је у породичну гробницу у родном селу, да тамо чека васкрсење мртвих.

Нека сведобри Дародавац подари рајско насеље души оца Петра, и нека му је вечан помен!