Одштампајте ову страницу

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА ШЕСТЕ РАЗРЕДЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА У АРХИЈЕРЕСКОМ НАМЕСНИШТВУ БЕЉАНИЧКОМ

ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА ШЕСТЕ РАЗРЕДЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА У АРХИЈЕРЕСКОМ НАМЕСНИШТВУ БЕЉАНИЧКОМАрхијерејско намесништво бељаничко је по трећи пут у школској 2011/12. години, организовало квиз знања за ученике основних школа које се налазе на територији овог намесништва. Такмичили су се ученици шестог разреда из четири школе. Домаћин је била ОШ „Павле Поповић“ из Вранића. Квиз је организовао и водио ђакон Дарко Павловић, уз несебичну помоћ осталих вероучитеља овог намесништва.

Такмичиле су се четири екипе од по шест чланова. Пет чланова екипе се такмичило у знању, а по један из сваке екипе се такмичио у умећу иконописања. Питања су била конципирана тако да одговарају плану и програму по коме се веронаука спроводи у основним школама, од правила понашања у храму до Символа вере (прва три Васељенска сабора).

Желећи да укључимо што већи број лаика у организацију и извођење оваквих такмичења, жири смо саставили на следећи начин: Јела Стевановић, учитељица-председник жирија, Весна Павловић, педагог, Александар Куцина, академски керамичар, Зоран Степановић, теолог и Милисав Радовић, јереј. Жири се бринуо о регуларности и броју освојених бодова. Највећи број бодова освојила је екипа ОШ „Павле Поповић“ из Вранића.

Захваливши се учесницима и честитајући им на постигнутим резултатима у познавању садржаја веронауке, ђакон Дарко Павловић је у име намесништва бељаничког, поделио пригодне поклоне. После тога сви учесници такмичења су наставили дружење у просторијама школе уз послужење.

Благодарећи Господу, а надахнути заинтересованошћу ученика, вероучитељи овог намесништа ће наставити са организовањем такмичења из знања веронауке у својим школама. Следеће такмичење је предвиђено за 29. април у ОШ „Дражевац“, када ће се у знању надметати ученици седмог разреда.

Дарко Павловић, ђакон