ТАЈНА ЈЕДИНСТВА ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА ЈЕ ТАЈНА ВЕРЕ НАДЕ И ЉУБАВИ

ТАЈНА ЈЕДИНСТВА ОЦА И СИНА И СВЕТОГА ДУХА ЈЕ ТАЈНА ВЕРЕ НАДЕ И ЉУБАВИУ петак 28. по Духовима (на дан св. мученика Мине и осталих пострадалих, св. Јована деспота српског), Његово преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму свете Петке у Виноградима.

У беседи на јеванђељско зачало Преосвећени нам указује да Тајну јединства Оца и Сина и Светога духа. Бог нам се открива кроз Цркву као Тело Своје, онолико колико је потребно за наше спасење.

Вером откривамо чудесну тајну јединства Оца и Сина и Светога Духа. И зато будимо у ономе што нам се дарује делатном вером. Вером која нам открива да само кроз Христа у Христу и са Христом можемо познати Оца. Само вером која кроз Љубав дела можемо имати искуство познања Бога у Тројици неразделној и једносуштној. Владика нам указује да нам сва знања овога света неће помоћи ако молитве немамо. Молитва нас покреће да вољу Божију творимо, и зато положимо сву наду за спасење наше и целога света у Господа. Јер знамо да помоћ у свакој речи и добром делу нашем је од Бога. Тада скида Господ са нас јарам греха, и дарује нам јарам благи и бреме лако.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

 

Јереј Мирољуб Миладиновић