Одштампајте ову страницу

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМА

РУКОПОЛОЖЕЊЕ У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У ВИНОГРАДИМАУ петак 25. новембра када наша Света Црква слави Светог Јована Милостивог, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у Крагујевцу-Виноградима, на којој је рукоположио у чин ђакона Милоша Митровића из Баточине, дипломираног теолога и свршеног ученика београдске богословије Светог Саве у Београду.

У обраћању новорукоположеноме ђакону Владика Јован је указао на изузетност службе која га чека. У архипастирској поуци наглашене су одговорности и привилегије које чекају сваког делатника на пољу спасавања у Христу верног народа. Владика је очински замолио новорукоположеног ђакона да благодат коју је примио током рукоположења остане на њему до краја живота.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Владики су на Литургији саслуживали протојереј- ставрофор Милутин Петровић, протојереј–ставрофор Драгослав Сенић, протојереј-ставрофор Милован Антонијевић, јереј Милан Петровић и по благослову Његовог Преосвештенства јереј Владимир Марковић из Београда.

Александар Петровић,
студент теологије из Баточине