Одштампајте ову страницу

ВЕЛИКО ЕВХАРИСТИЈСКО СЛАВЉЕ У БАЊИ

ВЕЛИКО ЕВХАРИСТИЈСКО СЛАВЉЕ У БАЊИЦрква Божија у селу Бањи надомак Аранђеловца, дочекала је у недељу, 13. новембра свог Првојерарха, Владику Јована. Повод за посету Његовог Преосвештенства био је освештавање новоподигнуте палионице свећа, али и крштење у току Литургије малог Исака, сина свештеника Дејана Тодоровића, пароха јеловичког и супруге Јасмине.

Куда ће нас Литургија одвести и шта ће нам подарити , рекао нам је Преосвећени у својој омилији на јеванђељско зачало о богаташу и Лазару, говорећи да се кроз Литургију ваља свима домаћи праве стране, простора са десне стране провалије о којој говори Јеванђеље, то јест наручја Авраамовог. А ни само учествовање у Литургији неће нам бити спасоносно без практиковања оне заповести Господње о малој браћи. Кад год гладног нахранимо, жедног напојимо, нагог обучемо, Христу смо учинили.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

По заврштку Литургије, прослава великог догађаја Цркве настављена је слављеничком трпезом љубави, коју су за госте уприличили свештеници Милија Живанчевић, парох бањски и Дејан Тодоровић, отац новокрштеног.

ђакон Милош Ждралић