КВИЗ ТАКМИЧАЊЕ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕ

КВИЗ ТАКМИЧАЊЕ ИЗ ВЕРСКЕ НАСТАВЕНа иницијативу вероучитеља из Архијерејског намесништва бељаничког, у суботу 29. октобра 2011. године у ОШ Кнез “Сима Марковић” у Барајеву, организовано је квиз такмичање из верске наставе за ученике четвртих разреда нашег намесништва.

Модератор квиза био је вероучитељ Новак Илић, а у жирију су били господин Драгиша Дамњановић и свештеници Видо Милић и Владимир Димић.

У квизу су учествовале четири екипе (Барајево, Вранић, Степојевац и Дражевац) са по шест чланова. Најбоље се показала екипа из Барајева а најбољи појединац је био Милан Славић из Вранића.

У оквиру квиза постојале су четири групе питања, а посебан задатак је била иконографија где је један од чланова из сваке екипе, све време трајања квиза, сликао лик светитеља по избору. Питања у квизу су била прилагођена узрасту деце и они су одговорили тачно на готово сва питања. Квиз је имао за циљ не само да се покаже знање из веронауке већ и да се мотивише дружење деце по школама у нашем намесништву.

Пошто је квиз наишао на општу прихваћеност и међу децом и међу вероучитељима у плану је да се организује такмичање и за остале разреде основно-школског узраста.