Одштампајте ову страницу

ЦАРСТВО НЕБЕСКО ЈЕ СТРЕМЉЕЊЕ КА ОСТВАРЕЊУ ВОЉЕ БОЖИЈЕ У НАШЕМ ЖИВОТУ

ЦАРСТВО НЕБЕСКО ЈЕ СТРЕМЉЕЊЕ КА ОСТВАРЕЊУ ВОЉЕ БОЖИЈЕ У НАШЕМ ЖИВОТУНа дан када света Црква прославља успомену на светог Стефана и Јелену Штиљановић, хришћанска заједница светосавске цркве одслужила је са Његовим Преосвештенством Епископом шумадијским Господином Јованом, Свету Архијерејску Литургију.

Саслуживали су  ректор богословије Св. Јован Златоусти –протојереј ставрофор Зоран Крстић, протојереј – ставрофор Милан Борота и  јереји Бранислав Матић и Драган Поповић.

На прочитано зачало јевађеља о позиву радника у различита времена у виноград и исплате исте плате свим радницима уследила је проповед. Преосвећени је напоменуо да овај прочитани одломак говори о Царству Небеском а домаћин винограда је сам Господ.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Позив упућен радницима је уствари, по речима нашег Владике, позив којим сам Бог позива све нас, неке у младићком периоду неке у старијем животном добу. А шта је Царство Божије којем стреме сви позвани, Оно је уствари ништа друго него Божије присуство у које смо сви призвани и коме требамо да сви ми да стремимо.    

Јереј Немања Младеновић