ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ – СЛАВА ЦРКВЕ У РЕСНИКУ

ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ – СЛАВА ЦРКВЕ У РЕСНИКУВладика Јован- Живимо по Јеванђељу

У петак 14. октобра Црква Божија у Реснику је Светом Архијерејском Литургијом, којој је началствовао Епископ шумадијски Г. Јован, прославила своју Славу – Покров Пресвете Богородице.

Владика је беседећи верном народу Ресника истакао значај Речи Божије коју у Јеванђељу по Луки узноси жена из народа, као Реч која је вечна, која је Истина и која подиже из мртвих. Познајте Истину и Истина ће вас ослободити. Свет у коме живимо је променљив, а Реч Божија је вечна, јер ће се свака реч испунити. А како ћемо знати да ли ће се испунити, ако не читамо Свето Писмо? Само човек који живи Јеванђељем је истинити човек. Немојмо се заваравати да смо неко и нешто, ако не живимо по Јеванђељу. Зато од Бога треба да затражимо просвећење, да би смо разумели речи Божије. Када будемо почели да живимо по Јеванђељу, другачије ћемо се понашати, јер у Јеванђељу нема ничег што би поколебало живот достојан човека, а тај је живот служба Богу. Данас у време свеопште буке, немира у народу, Цркви, у држави, преко нам је потребно духовно усресређивање на Реч Божију која доноси спасење свету, била је поука Владике Јована.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Реснику

Након причешћа верних и опхода око храма, преломљен је Славски колач у чему су посебно активно учешће узели најмлађи ђаци Ресничке основне школе. Културно – уметничким програмом у порти храма, настављена је прослава данашњег празника.

протођакон Мирослав Василијевић