Одштампајте ову страницу

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА УЧЕНИКЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛА

ГРАДСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ВЕРОНАУКЕ ЗА УЧЕНИКЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ОСНОВНИХ ШКОЛАНа инцијативу вероучитеља Ивана Ненадовића, а у договору са Просветним одбором Епархије шумадијске 6. јуна 2011. године у организацији младеновачких вероучитеља одржано је прво такмичење из веронауке за ученике градских основних школа. Такмичење је одржано у сали Центра за културу Младеновац. Кроз прву фазу прошло је више од 120 ученика из три градске школе од којих се у финале пласирало 16 ученика. Основну школу „Момчило Живојиновић“ представљале су две екипе, а ОШ „Свети Сава“ и „Коста Ђукић“ по једна четврочлана екипа.

О регуларности такмичења, као и о броју освојених бодова старао се Жири у саставу: протојереј Слободан Кеџић, јереј Ненад Марковић и ђакон Петар Лесковац. Програм је водила професорка разредне наставе Валентина Станковић, док су чланови хора ОШ „Момчило Живојиновић“ под вођством професорке Љиљана Миловић-Савковић пригодним музичким делима увеличали само такмичење. За уређење сцене одговорна је била професорка руског језика Наташа Јефтић, а о техничкој подршци бринула је професорка техничког и информатичког образовања Александра Вујић.

Чланови екипа били су ученици петог, шестог и седмог разреда, што је било неопходно јер су питања била из градива за верску наставу у овим разредима. Такмичари су савесно и одговорно приступили припреми градива које је било задато и само је брзина приликом јављања пресудила да представници ОШ „Свети Сава“ однесу заслужену победу. Освајачи прва три места су добили медаље (поклон господина Милана Васиљевића из Амерића), а плакете које је израдио господин Дејан Манделц, књиге и иконе (поклон Епархије шумадијске) су добили сви финалисти. Награде је ученицима уручио ђакон Петар Лесковац, координатор верске наставе архијерејског намесништва младеновачког, захваливши им се на учешћу и честитајући им на пруженом знању.

Након такмичења сви учесници су дружење наставили у просторијама Центра за културу Младеновац где им је ручак и окрепљење обезбедио господин Драговић. Прво градско такмичење је показало да на територији општине Младеновац влада велико интересовања ученика за верску наставу. До сада је број оних који похађају наставу веронауке указивао на то, али је након такмичења велики број ђака изразио жељу да од наредне школске године слуша овај изборни предмет управо због могућности учешћу на овом такмичењу и пријемчивости градива.

Марко Јефтић, вероучитељ