Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈА У СТАРАЧКОМ ДОМУ У МЛАДЕНОВЦУ

ЛИТУРГИЈА У СТАРАЧКОМ ДОМУ У МЛАДЕНОВЦУСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована у геронтолошком центру у насељу Селтерс бања у Младеновцу, од децембра 2009. године, сваког другог петка, јереј Ненад Марковић служи Свету Литургију.

Евхаристијско сабрање се обавља у просторији која је оспособљена управо за ову сврху. Број учесника на литургији из недеље у недељу је све већи.

Након литургије, на којој је увек велики број оних који приступају пречистим Тајнама Христовим, одржавају се и духовни разговори. Тако је било и у суботу друге недеље поста када се причестило око седамдесет станара овога дома. Напредак и духовни развој корисника геронтолошког центра је евидентан, а радост коју ови људи (од многих напуштени и заборављени) осећају је немерљива. На тај начин стари и у већини случајева тешко покретни људи, добијају прилику да постану активни учесници управо оне службе, која надилази оквире времена и простора. Светог причешћа се не лишавају ни непокретни чланови дома.

Читав пројекат се остварује у сарадњи са стручним особљем, на челу са Љиљаном Бајић, а уз несебичну подршку и помоћ директорке дома, госпође Славице Миловановић.

Плодови овога труда су многоструки, а најважнији је то што ови људи не само да налазе утеху у старачким данима, већ испуњавају и једини циљ људског постојања, а то је да постану и вечно остану причасници Божанства.