Одштампајте ову страницу

МОЛИМО СЕ ДА БЛАГОДАТ БОЖИЈА НЕ ОДСТУПИ ОД НАС

МОЛИМО СЕ ДА БЛАГОДАТ БОЖИЈА НЕ ОДСТУПИ ОД НАСНа дан светога Мелетија Антиохијског, 25. фебруара 2011. године, једнога од чувара и заштитника православља, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

У беседи на јеванђелско зачало Пресвећени нам открива да је живот наш испуњен често искушењима. Ма колико немоћни и слаби не ропћимо због искушења,јер кроз искушења долази спасење. Јер благодат Божија све немоћи наше исцељује.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Преосвећени нам указује да имамо поверења у Христа .Јер Он је та благодат, кроз коју све можемо јер нам се кроз Њега и у Њему открива ризница благодатних дарова.Положимо своју наду у Господа да би благодат Божија била у нама.Имајући благодат Христову имамо Светлост .Светлост која није од овога света .Имајући Светлост ходимо ,живимо и јесмо у светлости Царства Божијег. Подвлачећи речи јеванђеља Преосвећени очинском љубављу моли да чувамо благодат коју примисмо и да је умножавамо кроз молитву и дела хришћанске љубави.

Јереј Мирољуб Миладиновић