Одштампајте ову страницу

ЧЕСТИТКА НОВАКУ ЂОКОВИЋУ

Image

Поштовани Господине Ђоковићу,

Са великом радошћу и одушевљењем примили смо вест да сте освојили један од најпрестижнијих и највећих турнира у тенису – Australian Open.

Овај успех остварили сте на величанствен начин, у стилу великих шампиона, и тако постали први Србин у историји који је освојио грен-слем турнир у појединачној конкуренцији, и најмлађи победник отвореног првенства Аустралије у тенису.

У име верног народа и свештенства епархије шумадијске, престоног Нам града Крагујевца и своје лично име, користимо ову прилику да Вам упутимо срдачне честитке и одамо искрену захвалност и признање на овом историјском успеху.

У овом времену искушења када српски народ настоји да очува своје вековно огњиште – Косово и Метохију, Ви на најбољи могући начин сведочите о достојанству српског народа, подижући његов углед у свету на највиши могући ниво.

Овај успех је утолико величанственији и дражи што сте га остварили на дан Светога Саве, првог српског архиепископа, просветитеља и оца српске духовности.

Уз жеље за добро здравље, добробит и напредак Вас, Ваше браће и родитеља, и још много оваквих успеха у годинама које долазе, срдачно Вас поздрављамо.

Нека благослов Божији, молитве Мајке Божије и молитве светога оца нашега Саве буду увек са Вама.

Са Божијим благословом и очинском љубављу,

+ ЈОВАН ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ