СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН БОЖИЋ У МЛАДЕНОВЦУ

СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН БОЖИЋ У МЛАДЕНОВЦУ 7. јануара 2011. године у Светоуспенском храму у Младеновцу, а у присуству великог броја верника на Евхаристијском сабрању, свечано је прослављен један од најрадоснијих и најзначајнијих празника за целокупни род људски, рођење Витлејемског Богомладенца Христа.

У раним јутарњим сатима отпочело је празнично јутрење, а у наставку Света Литургија на којој је началствовао протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић уз саслужење братства храма Успенија Пресвете Богородице.

Старешина храма прота Драгољуб Ракић, после причешћивања свештенства прочитао је Божићну посланицу Његове Светости Патријарха Српског Г. Иринеја и свим присутнима честитао Рођења Богомладенца Христа уз радостан Божићни поздрав мир Божји Христос се Роди.

Након прочитане посланице Светој Чаши приступио је велики број верника и деце школског и предшколског узраста.

Ове године по први пут је организовано ломљење Божићне чеснице чији донатор је било предузеће за производњу хлеба и пецива ''Маковица'' у Младеновцу.

Чесница која је тежила око 60 килограма и у коју је по нашој традицији приликом припремања стављен и скроман поклон (златник) преломљена је испред Светоуспенског храма у присуству великог броја верника.

Златник је пронашао Слободан Радојевић из Младеновца.

Након ломљења чеснице сви присутни испуњени благодаћу Витлејемског Богомладенца Христа у миру су се разишли својим домовима да са својим породицама у молитвеном расположењу проведу најрадоснији хришћански празник Божић.

јереј Ратко Аврамовић