Одштампајте ову страницу

БАДЊЕ ВЕЧЕ У ЕРДЕЧУ

БАДЊЕ ВЕЧЕ У ЕРДЕЧУУ парохијском храму у Ердечу који је посвећен Преносу моштију светог оца Николаја, на Бадње вече се окупило више стотина хришћана како би наложили Бадњак и заједнички, са својим парохијским свештеником протонамесником Слободаном Бабићем дочекали Рождество Христово.

Након одслуженог празничног Бденија отац Слободан је поучио верне о значају Божића као празника који нам крепи веру, наду и љубав и бодри нас да истрајемо у вери. Рођење Господа и Спаса нашега Исуса Христа је испуњење Божијег обећања да неће забораваити и оставити верни народ, већ да ће верујућима пружити спасење кроз Сина свога, који је постао човек, како би смо ми људи постали синови Божији. Отац Слободан је још додао да на том путу стоје животна искушења, али да је Рођење Христово, које и ове године Бадњом вечери почињемо да славимо, заправо оно што даје одреднице и садржај нашем животу. Зато је позвао верне Ердеча да Бадњак који гори не буде само ватра испред храма, већ да у овој ноћи пре свега ватра вере пламти у нашим срцима љубављу према Богомладенцу чије рођење исчекујемо.

Након празничног Бденија, за све верне је приремљена грејана ракија, а посебни гост је на Бадњој вечери у Ердечу био градоначелник Града Крагујевца г.Верољуб Стевановић.

ђакон Мирослав Василијевић