Одштампајте ову страницу

НИКОЉДАНСКО ПЕСНИЧКО ВЕЧЕ

НИКОЉДАНСКО ПЕСНИЧКО ВЕЧЕУ организацији Ученичког парламента ОШ “Радомир Лазић” из Азање 17. децембра 2010. године, одржано је књижевно вече младих песника ученика ове школе, посвећено Св. оцу Николају.

Младе и даровите песнике на почетку отварања поздравио је председник Ученичког парламента Ненад Јелић, ученик осмог разреда, који је присутнима пожелео топлу добродошлицу. Директорка школе госпођа Зорица Милојевић, која се и сама бави писањем песама, истакла је велики значај овог догађаја, упутивши речи хвале менторима Ученичког парламента вероучитељу Бојану Стојадиновићу и наставнику Дамиру С. Живковићу.

У једночасовном програму своје стихове посвећене, Господу Исусу Христу, Божићу, Светом Николи, Материцама, Оцима, Молитви, Доброти, Љубави говорили су: Мина Васиљевић (VII разред), Тијана Кузмић (VII разред), Катарина Витић (V разред), Андријана Ђурђевић (VII разред), Милица Јелић (VII разред), и Катарина Милосављевић (VII разред). Једом речју, своје градиво из Веронауке они су преточили у песме. Многе од песама које су ови млади и даровити људи написали објављене су у нашим познатим часописима (Светосавско звонце, Витез, Богољубље, Срце школе...), а многе су побрале и награде.

Тијана Кузмић за своју песму "Косово је срце Србије" добила је Витезову награду; Милица Јелић за своју песму "Св. Сава" добила је прошле године другу награду на Светосавском конкурсу у Врчину. На крају свог представљања млади песници су свима захвалили на пoдршци, честитајући наступајуће Божићне празнике, уз обострану жељу да се и догодине сви заједно нађу на истом месту,са новом збирком песама.

јереј Ненад Петровић