ЗАДУШНИЦЕ У ДРАГОЦВЕТУ

ЗАДУШНИЦЕ У ДРАГОЦВЕТУУ суботу, 6. новембра, када Света Црква прославља Светог великомученика Арету и када се молитвено сећа на сву нашу браћу, сестре, рођаке, пријатеље, оце, праоце и све уснуле у Господу, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Литургују у Драгоцвету.

Владика је пре Свете Литургије освештао нови иконостас, а у продужетку Литургије је заједноно са јагодинским свештенством одслужио парастос и помолио се Господу за све уснуле у Господу.

У току Свете Литургије Владика је надахнуто беседио о вери, о томе каква вера треба да буде код свих нас и о томе каква нас награда чека у рају. Такође је поучио народ какав значај има наше заступништво и посредништво код Господа за све наше, што је управо и смисао задушница. Такође је позвао све нас да водимо рачуна о нашим гробљима јер су она огледало онога колико смо волели и волимо наше уснуле у Господу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

На крају своје посете Владика је похвалио локалну црквену заједницу, која са својим трудољубивим свештеником Александром Гајићем напредује из дана у дан, како на обнови храма тако и у духовном смислу.

Црквени одбор је припремио и свечани ручак за све присутне.

 

јереј Миломир Тодоровић