Одштампајте ову страницу

КО ПРИЗОВЕ ИМЕ ГОСПОДЊЕ ТАЈ ЋЕ СЕ СПАСТИ

КО ПРИЗОВЕ ИМЕ ГОСПОДЊЕ ТАЈ ЋЕ СЕ СПАСТИЕпископ Јован Шумадијски служио је, дана 5. октобра 2010. године, Свету Архијерејску Литургију у цркви Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу, уз саслужење презвитера: протојереја-ставрофора Драгослава Сенића и протојереја Милана Беговића, и ђакона Ивана Гашића.

Беседећи, Владика је нагласио да речи из јеванђеља „ја сам врата“, значе да је Он сам – Христос врата која воде у Царство Небеско. Све оно што не долази кроз Христа и што се не охристови, не може ни спасти.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у цркви Св. Димитрија у Крагујевцу

Слично нам поручују и речи „ко призове име Господње тај ће се спасти“. Међутим, није довољно само призивати име Господње, него и живети у духу тих речи. Треба сместити Христа у себе, као и његово Јеванђеље. Има на жалост и оних који не уче науку Господњу, него себе проповедају и своју науку. Такви су лопови и разбојници, а лопов и разбојник и не долази за друго него да закоље и упропасти.

Крштењем ми се облачимо у Христа али и примамо и све друге благодатне дарове Цркве. Због тога је и важно да крштењем стечено хришћанство не изгубимо, већ да пазимо на који начин живимо и шта током живота чинимо, да се Богу милостивом молимо и да се за учињене грехе кајемо.

протонамесник Небојша Ракић