Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈСКИМ САБРАЊЕМ ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА У КРАГУЈЕВАЧКОЈ БОГОСЛОВИЈИ

ЛИТУРГИЈСКИМ САБРАЊЕМ ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА У КРАГУЈЕВАЧКОЈ БОГОСЛОВИЈИБЛАГОСЛОВ ЗА СВЕДОЧЕЊЕ О ЈЕДИНОМ СПАСОНОСНОМ ПУТУ

Ученици крагујевачке Богословије Светог Јована Златоустог у Крагујевцу првог дана школовања у новој школској години, 1. септембра, добили су, кроз Литургију коју је служио Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован у школском храму, најаутентичнију поуку о смислу своје будуће мисије. Литургијско богослужење као путоказ за улазак у Царство Божије увеличано је молитвама Призива Светог Духа за благословен почетак ове школске године и чином рукоположења у свештенички чин некадашњег ученика ове Богословије Николе Илића.

У поруци коју је упутио новорукоположеном свештенику, као и полазницима овог богословског училишта, Епископ Господин Јован је указао колико велика одговорност стоји пред пастирима Цркве Божије у мисији бриге за поверени народ на путу спасења. За све богослове, каже Владика, најважније је да славе Бога кроз своју чврсту веру и да својим начином живота сведоче да је наука Господа Исуса Христа једина која спасава. Такође, важно је да знање које се у школи стиче буде у сагласности са утврђеном вером, што се најбоље остварује искреним заједништвом у школском црквеном животу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Богословији у Крагујевцу