Одштампајте ову страницу

Прослава Свете великомученице Марине у Својнову

Прослава Свете великомученице Марине у СвојновуЊегово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је 30./17. јула 2010. године Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете великомученице Марине у Својнову. Овај Храм подигнут је подно планине Јухор у прелепом делу нетакнуте природе и представља, поред манастира Светог Николе, важну Богомољу за вернике овог краја.
Његовом Преосвештенству саслуживали су Архијерејски намесник темнићки протојереј-ставрофор Љубисав Ковачевић и још шест свештеника овог намесништва.

„Истинити живот јесте живот са Богом и у Богу, живот којим је света великомученица Марина живела, живот који ју је уселио у Царство небеско, живот којим и ми требамо да живимо да бисмо се удостојили вечног живота у Богу. То је истинити живот којим се задобија благодат Божија, а без благодати, тог додира Божијег, нема ни истинског живота...” рекао је Владика у својој богонадахнутој беседи.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Својнову


Након резања славског колача,сви верници окупљени око свог Владике узели су учешће у трпези љубави коју је овогодишњи колачар г. Мирољуб из Својнова са својом породицом спремио.

Јереј Срђан Миленковић