Одштампајте ову страницу

СЛАВА ЦРКВЕ У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМА

СЛАВА ЦРКВЕ У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМАДевете недеље по Духовима, на празник иконе Пресвете Богородице Тројеручице, у крагујевачком насељу Мале Пчелице, сабрао са народ божији на славу овога светог храма. У прелепом храму окупило се много хришћана да замоли Мајку Божију за заступништво пред престолом Сина Њеног.
Свету Литургију служили су свештеници: Живомир Миловановић, Павле Бућан, Милић Марковић, Горан Ђерковић и Срећко Зечевић. Надахнуту беседу на васкршње еванђеље изговорио је отац Срећко, који је истакао да без вере и поверења у Господа Исуса Христа не можемо ништа чинити.

Посебну радост приредило је удружење ''Српска круна'' које је одликовало трудољубивог свештеника Зорана Митровића, за несебичан допринос афирмацији традиционалних хришћанских и националних вредности нашег народа. «Христодарије» се дарује у знак захвалности за подстицај стваралаштву, уметности и култури српског народа.
После свете Литургије пригодан културно – уметнички програм извело је КУД ''Дукати'' са својим најмлађим члановима. Домаћин славе била је госпођа Даница Урошевић са породицом. Део славског колача преузео је савет МЗ Старо село – Мале Пчелице који ће идуће године бити домаћин славе ове свете цркве.
Градоначелник Верољуб Стевановић упутио је телеграм са искреним честиткама и жељама за просперитет нашег народа и локалне парохијске заједнице у овома насељу. Славље је настављено трпезом љубави коју је припремио домаћин славе.

протојереј Милић Марковић