СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СЕЛЕВЦУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СЕЛЕВЦУУ суботу 12. јуна 2010. године, на дан преподобног Исакија Далматинског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован посетио је село Селевац, где је у храму Силаска Светог Духа служио Свету Архијерејску Литургију.

Преосвећеном Владици саслуживали су протојереј-ставрофор Никола Гвоздић, архијерејски намесник јасенички, протојереј-ставрофор Велибор Ранђић, некадашњи пароси селевачки протојереј-ставрофор Драгољуб Кеџић и протојереј Драгиша Савић, јереј Срђан Ковачевић и јереј Жељко Милић. Лепоту литургијског сабрања увеличало је мноштво деце ученика веронауке која су одговарала на Литургији предвођена својим веручитељем Бојаном Стојадиновићем.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Селевцу

Обраћајући се верном народу епископ Јован је и овог пута својим очинским саветом и поуком духовно напојио свој верни народ. Надахнуто говорећи о данашњем Јеванђељу Владика је позвао све присутне да најпре сви погледамо себе и у себе, у своју душу, срце и у мисли, јер ако своју пажњу усмеримо само на другога, шта он ради и говори, онда падамо у највећи грех, грех осуде. На то нас и Христос опомиње речима „Не судите, да вам се не суди“, јер суд припада само Богу који зна не само наше речи и дела, већ и мисли и помисли наше.

Након Свете Литургије уследила је Трпеза њубави коју су уприличили надлежни свештеници протонамесник Драган Милутиновић и јереј Ненад Петровић.

јереј Ненад Петровић