РУКОПОЛОЖЕЊЕ ЗА ЂАКОНА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ И БЛАГОДАРЕЊЕ ЗА КРАЈ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

РУКОПОЛОЖЕЊЕ ЗА ЂАКОНА У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ И БЛАГОДАРЕЊЕ ЗА КРАЈ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕПреосвећени Владика Јован служио је 29. маја 2010. године Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве на Аеродрому. Ученици Богословије Светог Јована Златоустог који су тога дана узимали књижице и одлазили на летњи распуст, дошли су да својим молитвеним учествовањем увећају свеопшту радост.

Током Литургије, у чин ђакон Владика Јован је рукоположио диппломираног телога и катихету Прве крагујевачке гимназије, Александра Мирковића. Новорукоположеном ђакону Епускоп шумадијски упутио је речи духовне поуке, говорећи о искушењима која могу да прете пастиру: “Не плаши се ничега осим греха, самољубља, гордости , саможивости а све друго ће доћи и проћи ако имамо Христа у себи, јер је Христос рекао - Не бојте се, јер Ја победих свет!”, између осталог рекао је Владика Јован.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у цркви Светог Саве у Крагујевцу

Пракса, потврђена као врло плодотворна да се изучавање богословских наука утврђује и потврђује активним црквеним и молитвеним животом, примењена је и на крају 2010. године, уз произношење нарочитих молитава благодарења за помоћ Божију на изучавању богословских предмета ученика крагујевачке богословије.

 

јереј Немања Младеновић