Одштампајте ову страницу

MAНАСТИР ДРАЧА ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ

MAНАСТИР ДРАЧА ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ Манастир Драча који се налази десетак километара западно од Крагујевца и ове године свечано, онако како доликује светињи која је од самих почетака била духовно средишње овог дела Шумадије, прославио је своју храмовну славу Пренос моштију Светог оца Николаја.

Епископа шумадијског Г. Јована са сестринством дочекала је високопреподобна игуманија Пелагија, а међу верним народом села Драче било је доста поштовалаца манастира који су дошли са стране. У току Свете Литургије након прочитаног Светог Јеванђеља, Владика Јован је одржао Богонадахнуту беседу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у манастиру Драчи

Свети Никола је био и остао вечни украс Цркве Христове. Његов свети живот и чудотворна моћ коју је имао, учинили су га познатим и поштованим у нашем народу, а да је тако сведоче нам наше највеће светиње подигнуте њему у част, рекао је Епископ шумадијски, који је на крају пререзао и славски колач.Литургијско сабрање настављено је заједничком трпезом љубави коју је за све присутне припремило сестринство манастира.