ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУ

ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУУ уторак 18. маја 2010. године, у храму Светог Великомученика Пантелејмона у Станову, служио је Свету Архијерејску Литургију Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован.

Ни хладно и кишно време није обесхрабрило верни народ Станова да дође на ово литургијско сабрање и окупи се око свога Епископа у живу Цркву Бога Живога. Владика је одржао беседу у којој је истакао значај вере у хришћанском животу, наглашавајући да морамо бити смирени и трезвени, како бисмо избегли замку нечастивог. Ми хришћани морамо увек да водимо дијалог са другима, уз поштовање, са хришћанским смирењем и љубављу, јер не можемо призивати Име Господње и, у исто време, бити у мржњи са ближњима. Осврћући се на речи Христове из данашњег Јеванђеља да ће многи убијати његове следбенике мислећи да Богу службу чине, Владика је напоменуо да они који падну у замку лукавога и служе се лажима толико да и сами почну веровати свему што им ђаво дошаптава могу постати богоборци, не схватајући коме службу чине а будући сами уверени у то да су прави израиљци тј хришћани. На позив свештеника са страхом Божијим и вером приступите, Светом Телу и Крви Господњој су приступили верници, међу којима и новокрштени младенац Давид.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Станову - Крагујевац

Милошћу Божијом и трудом свештенства и благословом нашег Епископа сведоци смо да наши верници све више приступају Светој тајни Причешћа и приводе своју децу Христу.

 

 јереј Петар Бранковић