СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ПОПОВИЋУ КОД СОПОТА

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ПОПОВИЋУ КОД СОПОТАУ суботу 15. маја 2010. године, када Црква молитвено прославља Пренос моштију Светог Атанасија Великог и Светог цара Михаила, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Поповићу код Сопота.

Мноштво верног народа, особито деце и омладине, предвођени надлежним свештеником, дочекало је са радошћу свог Епископа испред храма посвећеног Светом великомученику Георгију. Епископу су саслуживали, синђел Сава, настојатељ манастира Венчац, протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, архијерејски намесник космајски, јереј Горан Лукић, парох неменикућски, јереј Марко Стевановић, надлежни свештеник, и ђакон при Саборном храму у Крагујевцу Иван Гашић.

Богонадахнутим речима Владика Јован је позвао да све што чинимо, чинимо у славу Божију. Иако на сваком кораку наилазимо на разна искушења, вера у Бога помаже нам да та искушења лакше и безболније савладамо. Да би смо видели Бога потребно је да имамо чисто срце, како је то Господ у Јеванђељу рекао: “Благо онима који су чиста срца јер ће Бога видети” (Мт. 5,8).

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

После причешћа Епископа и свештеника, Светој Чаши је приступио велики број верног народа Поповића и околних места, да би по завршетку Свете Литургије, евхаристијска радост била продужена заједничком трпезом љубави.

 

јереј Горан Лукић