Одштампајте ову страницу

ЉУБАВ ДАЈЕ ОБЛИЧЈЕ ЧОВЕКУ

ЉУБАВ ДАЈЕ ОБЛИЧЈЕ ЧОВЕКУУ суботу, на дан Св. свештеномученика Антипе, 24. априла 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован посетио је храм Св. пророка Илије и парохијане места Брзан и надлежног пароха јереја Веселина Селенића, у Архијерејском намесништву лепеничком. Повод је био освећење и постављање новоосликаних икона Св. пророка Илије и Св. апостола и јеванђелисте Луке, израђених у мозаику, рад ликовног уметника Снежане Пантелић из Јагодине.

Дародавац је протојереј ставрофор Драгољуб Јовановић, умировљени прота јагодински, родом из Брзана са сином протојерејем Срђаном, а за покој душе недавно упокојеног сина Млађана.

После освеђења икона, скупу коме је присуствовало пуно деце и омладине Епископ се обратио својим епархиотима, са позивом да у овим тешким и смутним временима редовно долазе у свој храм, да буду чврсти и постојани у вери и нагласио да само љубав даје обличје човеку. Ако човек нема љубави према Богу и према ближњима, човек то обличје губи.

Владика Јован је у пратњи присутног свештенства и председника општине Баточина Г. Радише Милошевића, искористио време док су неимари постављали освећене иконе, да обиђе цео комлекс у порти брзанске цркве и цркву брвнару из 1825. године, светињу и ретку вредност овога краја.

 

протојереј – ставрофор Саво Арсенијевић